UNDE SE SIMT FEMEILE ÎN SIGURANȚĂ

Egalitatea între bărbați și femei progresează încet în întreaga lume, dar o problemă tulburătoare rămâne de nerezolvat – siguranța pentru femei. Chiar și în lumea dezvoltată, segmente mari ale populației feminine nu se simt sigure pentru a ieși în propriile lor comunități pe timp de noapte. Un sondaj nou lansat de Gallup arată ca cele mai puțin sigure ţări din lume pentru ambele sexe sunt tarile din zona Orientul Mijlociu, Europa de Est și Africa. În aceste țări  bărbați și femei, în general, au aceiași percepție despre securitatea lor, deși femeile se simt aproape întotdeauna mai puțin sigure.

     Multe ţări par să aibă probleme reale cu violenţa împotriva femeilor. Violurile raportate pe cap de locuitor sunt printre cele mai ridicate din lume. Trei dintre ţările care figurează pe lista urmatoare, inclusiv ţara de locul întâi – Noua Zeelandă – au între ratele cele mai grave de violuri raportate pe cap de locuitor. Este clar că violul şi alte forme de violenţă împotriva femeilor – inclusiv violenţa domestica – sunt încă o problemă în aceste ţări si nu numai.

     Două dintre ţările care figurează pe lista, Algeria și Albania, sunt considerate ţări mai puţin dezvoltate. Cu toate acestea, violenţa împotriva femeilor în aceste țări, după o documentare temeinica, este perceputa la un nivel nu prea ridicat.

     Sondajul Gallup s-a efectuat în 143 țări pentru ca în raportul final sa se identifice primele 10 tari în care femeile se simt mai în siguranță decât bărbații și  de asemenea, dacă se simt mai puţin sigure decât bărbaţii atunci când merg pe jos singure, pe timp de noapte.

LOCUL TARA FEMEILE SE SIMT MAI IN SIGURANTA DECAT BARBATII (%) Femei care se simt in siguranta noaptea (%) Barbati care se simt in siguranta noaptea (%)
1 Noua Zeelanda 35 50 85
2 Algeria 34 32 66
3 Malta 34 48 82
4 Cipru 28 57 85
5 Italia 28 48 68
6 Albania 27 54 81
7 Australia 27 51 78
8 S.U.A. 27 62 89
9 Franta 27 51 78
10 Finlanda 26 66 92

Sursa : 24/7 Wall St. Insighful Analysis and Commentary

 –––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––

         Citiți și :

–––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––

3 comentarii la “UNDE SE SIMT FEMEILE ÎN SIGURANȚĂ

    • sunt de acord cu prima opinie,chiar este adevarata,cand ai pe cineva aproape aceea ”banala”imbratisare,face cat…nu-ti inchipui,asta pana cand,iubitul decide sa-ti ”aplice o pedeapsa”…repetitiva…dupa….iti trece de sigurantza…si alegi singuratetea
      iarta-ma,nu vreau sa fiu patetica,sunt chestii care nu le uiti oricat ai vrea…..
      toate cele bune
      cu consideratie

      Apreciază

Lasă un comentariu