O PLANTĂ HIBRID: ROȘIE ȘI CARTOF

Pare o nebunie, dar știința horticulturii începe să nu mai aibă limite. Tomatele sau roșiile și cartofii fac parte din aceiași familie de plante (solanacee), dar probabil nu ne închipuiam că ar putea crește împreună, pe o tulpină, în urma altoirii, în combinația exactă.

roșie și cartof (logo)

     Britanicii de la Thompson & Morgan au creat o plantă minune, un fel de dublu-cultură pe o singură tulpină, numită TomTato, care oferă roșii cherry delicioase în formă de ciorchine la suprafață (aproximativ 500 de bucăți, zic ei), în timp ce în pământ cresc cartofi albi. Astfel, grădinarii pot culege roșii proaspete în sezonul salatelor și apoi pot recolta cartofii la sfârșitul toamnei.

roșie și cartof

     Producătorii spun că legumele nu au un gust diferit, dar randamentul este puțin mai mic decât la plantele (tomate și cartofi) cultivate individual, deoarece cartoful încearcă să atragă toată energia pentru tuberculi și roșia pentru face fructe. Nu e nici o modificare genetică a plantelor, ci un proces în totalitate natural, complet și în condiții de siguranță. Plantele pot fi cultivate în interior (de exemplu într-un ghiveci 40 l) sau în afară, în gradină.

     Aflați mai multe informații din vizionarea acestui video:

O PLANTĂ HIBRID: ROȘIE ȘI CARTOF

     Această tehnică nu va fi limitată doar la TomTato. Ardeii și vinetele, din aceiași familie cu roșiile, ar putea fi alte alternative sau parteneri pentru cartofi. Posibilitățile există și specialiștii vor căuta să le pună în practică.

Sursa : Thompson-Morgan

–––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––-

        Citiți și :

––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s